Kerncijfers van E-bike Challenge

Concept en cijfers

E-bikes vergelijken en testen: dáár draait het om bij de E-bike Challenge. En potentiële e-bikekopers krijgen daarvoor in Flanders Expo volop de ruimte! Naast het grote indoor parcours voor reguliere e-bikes, richten we een parcours in speciaal voor speedpedelecs.

E-bike Challenge is een van de weinige grootschalige evenementen in Europa waar consumenten indoor elektrische fietsen van tientallen merken kunnen uitproberen. Alleen op deze manier kunnen zij uitvinden welke e-bike het beste bij hen past. 

Uw stand grenst aan een van deze parcoursen. Zo kan de bezoeker informatie krijgen over een model en direct daarna een testrit maken.

Doelgroep

De bezoekers van onze e-bike-testevents zijn oprecht geïnteresseerd in de aankoop van een elektrische fiets. Zij bevinden zich in de laatste fase van het aankoopproces. Het besluit óm een e-bike te kopen is al genomen, het gaat er alleen nog om welke e-bike het beste bij hen past. 

In België zetten we een grootschalige publiciteitscampagne op. De focus daarvan ligt naast het traditionele 50-plus-publiek dat de e-bike voornamelijk wil inzetten voor recreatieve doeleinden en dagelijks gebruik, ook op de wat jongere consument die meer is gericht op woon-werkverkeer en lifestyle.

Enkele cijfers:

 • 70% heeft de intentie binnen een jaar een e-bike aan te schaffen
   
 • 52% beslist over de aankoop óp de E-bike Challenge
   
 • het gemiddelde aankoopbedrag ligt rond de 3.268 euro, ver boven het gemiddelde aankoopbedrag voor e-bikes in België
   
 • 78% heeft interesse in een e-fiets voor recreatieve doeleinden
   
 • 52% wil deze (ook) inzetten voor woon-werkverkeer en
   
 • 37% (ook) voor functionele doeleinden als boodschappen doen