Volop in beweging

Fietsen, wandelen, outdoor! Wij weten er wel raad mee. Met events, vakantie-aanbod, blogs en advies. Onze passie delen we met onze bezoekers en professionals op het gebied van fietsen en wandelen. Graag zetten we ons in voor het stimuleren van actieve vakanties in binnen- en buitenland.

Beurseditie Wandelmagazine/Bike explorer

Speciaal voor de Fiets en Wandelbeurs 2024 in Utrecht en Gent verschijnt er een gecombineerde uitgave van Wandelmagazine en Bike explorer. Het combi-nummer biedt de kans 150.000 fietsers en wandelaars in Nederland en Vlaanderen te bereiken. De eenmalige print-uitgave van 25.000 exemplaren stuurt mediapartner Virtùmedia naar alle abonnees van beide tijdschriften en is uiteraard ook beschikbaar voor de Fiets en Wandelbeursbezoekers. Ook verschijnt er een digitale uitgave van het combi-nummer.

Lees meer

Polen themaland Fiets en Wandelbeurs Utrecht

Polen is in 2024 het themaland van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. Op 23, 24 en 25 februari staan de fiets- en wandelmogelijkheden in dat land extra in de schijnwerpers in het themalandpaviljoen, in de Polen-lezingzaal en in presentaties. Ook zal themaland Polen deel uitmaken van de uitgebreide publiciteitscampagne van de beurs.

Datums events bekend, op naar 2024

Inmiddels zijn de datums bekend voor de volgende edities van de Fiets en Wandelbeurs en de E-bike Challenge. Op 23, 24 en 25 februari 2024 gaat het fiets- en wandelseizoen van start met de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge in Jaarbeurs Utrecht. Een week later, op 2 en 3 maart 2024, gaat het fiets- en wandelfeest verder in België. Flanders Expo in Gent is dan wederom het decor voor de Belgische Fiets en Wandelbeurs in combinatie met E-bike Challenge.

Naar de inschrijving

E-bike Challenge in plaats van E-bike Xperience

Sinds 2016 vond in Jaarbeurs Utrecht de Fiets en Wandelbeurs plaats samen met E-bike Xperience. In 2024 is er wederom een combinatie met een e-bike-testevent, maar dan onder de vlag van ‘E-bike Challenge’, georganiseerd door Hicle. Aangezien we de titel ‘E-bike Challenge’ al voeren in België en de Verenigde Staten, is die benaming een logische keuze. Op communicatie- en marketinggebied zorgt dit voor meer uniformiteit en voor een grotere herkenbaarheid. Voor u als exposant verandert er weinig. Uiteraard biedt ook de Challenge alle ruimte om e-bikes en speedpedelecs te testen op grote indoor parcoursen, en staan de fietsexposanten met hun stands direct aan het parcours. 

Verkiezing Routes van het Jaar 2024… laat de strijd beginnen!

Het startschot heeft geklonken voor de verkiezing van de Fietsroute en de Wandelroute van het Jaar 2024. Tot uiterlijk 1 juni 2023 kon iedereen hiervoor een route aanmelden. De genomineerden en winnaars kunnen rekenen op veel publiciteit en profiteren nog jarenlang van de spin-off van deze verkiezingen. De wandeljury maakt de winnende wandelroute bekend op de Fiets en Wandelbeurs in België, de fietsjury onthult de naam van de beste fietsroute op de Fiets en Wandelbeurs in Nederland. 

Voor meer informatie: 
Wandelroute van het Jaar  /  Fietsroute van het Jaar 

Hicle events scoren in 2023 

Na drie jaar afwezigheid vanwege corona, beleefden de events van Hicle in Europa een zeer succesvolle editie in 2023. De combinatie van Fiets en Wandelbeurs Nederland met E-bike Xperience trok maar liefst 26.594 bezoekers. In België was er eveneens veel belangstelling voor de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge. De organisatie mocht 15.266 bezoekers verwelkomen. Hicle Events is kortom helemaal terug na de coronajaren.   

EuroVelo 5 en Stellingenpad in de prijzen

De EuroVelo 5 in België en het Stellingenpad in Nederland zijn op de Fiets en Wandelbeurzen uitgeroepen tot respectievelijk Fietsroute en Wandelroute van het Jaar 2023. De fietsjury was bijzonder gecharmeerd van de enorme afwisseling die de EuroVelo 5 biedt; zo tref je volop natuur, industrieel erfgoed én fiets je door het centrum van Brussel, Namen en langs Dinant. De wandeljury roemde bij het Stellingenpad de degelijke en praktische bewegwijzering via knooppunten, de uitzonderlijk mooie en gedetailleerde gids, het originele thema en de uitvoerig beschreven historische achtergrond. Ook het feit dat het pad door twee nationale parken loopt – het Nationaal Park Drents-Friese Wolden en het Nationaal Park Weerribben–Wieden – zag zij als een belangrijk pluspunt.

Wij gaan door!

Één ding is duidelijk: we blijven ons inzetten om mooie events te realiseren. Want fietsen, wandelen en e-bikes zijn nu populairder dan ooit. Natuurlijk kunnen die evenementen niet plaatsvinden zonder uw steun en vertrouwen. Zonder exposanten geen beurzen; wij hebben uw deelname nodig om weer een mooi event op poten te zetten!

Vragen? Mail ons via: 

 

FWB logo 200px
 

De Fiets en Wandelbeurzen markeren het begin van een nieuw wandel- en fietsseizoen in Nederland en België. Meer dan 800 exposanten uit de toerisme-, outdoor- en fietsindustrie nemen deel. Ze komen in contact met ongeveer 45.000 enthousiaste actieve recreatieve wandelaars en fietsers.


 

E-bike Challenge logo 200px

Uitdagende indoor fietsparcoursen, een keur aan e-bikes, speedpedelecs en e-mountainbikes, en alle gelegenheid om die te presenteren. Dát is E-bike Challenge, het enige grootschalige e-bike-testevent in België, Nederland en Minneapolis, Verenigde Staten. Een evenement voor iedereen die zich oriënteert op de aankoop van een elektrische fiets.

fietsen testen op de E-bike Challenge

IBTC logo

De International Bike and hike Tourism Conference (IBTC) is onze jaarlijkse conferentie voor professionals op het gebied van fiets- en wandeltoerisme. Het programma is gericht op de uitwisseling van kennis, ideeën en ervaringen om deze vorm van duurzaam toerisme verder te ontwikkelen.

 

logo Hicle Holidays

Een initiatief van Hicle; een site met het actuele vakantie-aanbod voor de fietser en wandelaar. Duurzame vormen van recreatie staan volop in de schijnwerpers!

Hicle Holidays