Volop in beweging

Fietsen, wandelen, outdoor! Wij weten er wel raad mee. Met events, vakantie-aanbod, blogs en advies. Onze passie delen we met onze bezoekers en professionals op het gebied van fietsen en wandelen. Graag zetten we ons in voor het stimuleren van actieve vakanties in binnen- en buitenland.

Inschrijving 2022 geopend

Inmiddels is de inschrijving voor onze business to consumer-events geopend. De Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge in België staan op het programma voor 19 en 20 februari in Flanders Expo in Gent. Een week later, op 25 en 26 februari, vinden de Fiets en Wandelbeurs Nederland en E-bike Xperience plaats in Jaarbeurs Utrecht. Op 2 en 3 april sluit E-bike Challenge in Minneapolis, Minnesota (VS), de event-serie af, in combinatie met de Hike & Bike Xperience. Locatie is wederom het Minneapolis Convention Center. 

Online IBTC op 19 en 20 januari 2022

In 2022 is er wederom een online editie geprogrammeerd van de International Bicycling Tourism Conference, ofwel IBTC. De datums zijn 19 en 20 januari. Meer informatie over dit event voor professionals op het gebied van fietstoerisme volgt nog.

Online Experience trekt 4.500 bezoekers

De eerste online editie van de Fiets en Wandelbeurs is op 23 en 24 april 2021 door ongeveer 4.500 liefhebbers bezocht. Na aankoop van een ticket konden ze inloggen op het event-platform van de ‘Fiets en Wandelbeurs Online Experience’, dat een breed aanbod aan bestemmingen, lezingen en workshops presenteerde. Nog tot en met 9 mei waren de stands en de opgenomen lezingen beschikbaar voor ticketkopers. De Online Experience was een alternatief voor de fysieke Fiets en Wandelbeurzen, die in mei 2021 niet konden doorgaan vanwege corona. 

Wij gaan door!

Één ding is duidelijk: we blijven ons inzetten om mooie events te realiseren. Want fietsen, wandelen en e-bikes zijn nu populairder dan ooit. Natuurlijk kunnen die evenementen niet plaatsvinden zonder uw steun en vertrouwen. Zonder exposanten geen beurzen; wij hebben uw deelname nodig om weer een mooi event op poten te zetten!

Graag verwelkomen we u in 2022 op de beursvloer.

Vragen? Mail ons via: 

 

FWB logo 200px

De Fiets en Wandelbeurzen markeren het begin van een nieuw wandel- en fietsseizoen in Nederland en België. Meer dan 850 exposanten uit de toerisme-, outdoor- en fietsindustrie nemen deel. Ze komen in contact met ongeveer 45.000 enthousiaste actieve recreatieve wandelaars en fietsers.


logo Online Experience

Nieuw! Het online alternatief voor de fysieke Fiets en Wandelbeurs. Chatten of videobellen met exposanten, online lezingen of workshops volgen, digitale info-markten waar je vragen kunt stellen aan ervaren fietsers en wandelaars: het is allemaal mogelijk bij de Online Experience. De eerste editie vond 23 en 24 april 2021 plaats.

cover brochure
 

E-bike Challenge logo 200px

Uitdagende indoor fietsparcoursen, een keur aan e-bikes, speedpedelecs en e-mountainbikes, en alle gelegenheid om die te presenteren. Dát is E-bike Challenge, het enige grootschalige e-bike-testevent in Vlaanderen en Minneapolis, Verenigde Staten. Een evenement voor iedereen die zich oriënteert op de aankoop van een elektrische fiets.

logo E-bike Xperience

Hét event in Nederland voor het testen van elektrische fietsen. De grote fietsparcoursen in Jaarbeurs Utrecht bieden daar alle gelegenheid toe. Circa 70 merken presenteren er hun nieuwste modellen!

beeld e-bike xperience

IBTC logo

De tweede editie van de International Bicycling Tourism Conference (IBTC) had 27 en 28 januari 2021 plaats. Dit keer ging het om een 100% online conferentie. Belangrijke onderwerpen waren onder meer de effecten van de coronacrisis op de (fiets)mobiliteit en de vermarkting van routes.

IBTC, het event voor fietstoerismeprofessionals

logo Hicle Holidays

Een nieuw initiatief van Hicle; een site met het actuele vakantie-aanbod voor de fietser en wandelaar. Veilige en duurzame vormen van recreatie staan nu volop in de schijnwerpers!

Hicle Holidays