Volop in beweging

Fietsen, wandelen, outdoor! Wij weten er wel raad mee. Met events, vakantie-aanbod, blogs en advies. Onze passie delen we met onze bezoekers en professionals op het gebied van fietsen en wandelen. Graag zetten we ons in voor het stimuleren van actieve vakanties in binnen- en buitenland.
 

Hicle events scoren in 2023 

Na drie jaar afwezigheid vanwege corona, beleefden de events van Hicle in Europa een zeer succesvolle editie in 2023. De combinatie van Fiets en Wandelbeurs Nederland met E-bike Xperience trok maar liefst 26.594 bezoekers. In België was er eveneens veel belangstelling voor de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge. De organisatie mocht 15.266 bezoekers verwelkomen. Hicle Events is kortom helemaal terug na de coronajaren.   

E-bike Challenge Minneapolis 2023 afgelast

De editie van E-bike Challenge in Minneapolis (VS), die gepland was voor 11 en 12 maart 2023, is geannuleerd. De markt bevindt zich momenteel in een moeilijke fase met een ernstig tekort aan arbeidskrachten, hoge inflatie en energieprijzen, en nog steeds aanhoudende leverings- en logistieke problemen voor veel bedrijven die van plan waren te exposeren. In deze onzekere economische omstandigheden merkten we dat het voor exposanten moeilijk is om zich vroegtijdig te binden, wat de planning voor de E-bike Challenge heeft beïnvloed. E-bike Challenge bekijkt nu de mogelijkheden voor een nieuwe editie in 2024. 

EuroVelo 5 en Stellingenpad in de prijzen

De EuroVelo 5 in België en het Stellingenpad in Nederland zijn op de Fiets en Wandelbeurzen uitgeroepen tot respectievelijk Fietsroute en Wandelroute van het Jaar 2023. De fietsjury was bijzonder gecharmeerd van de enorme afwisseling die de EuroVelo 5 biedt; zo tref je volop natuur, industrieel erfgoed én fiets je door het centrum van Brussel, Namen en langs Dinant. De wandeljury roemde bij het Stellingenpad de degelijke en praktische bewegwijzering via knooppunten, de uitzonderlijk mooie en gedetailleerde gids, het originele thema en de uitvoerig beschreven historische achtergrond. Ook het feit dat het pad door twee nationale parken loopt – het Nationaal Park Drents-Friese Wolden en het Nationaal Park Weerribben–Wieden – zag zij als een belangrijk pluspunt.

Wij gaan door!

Één ding is duidelijk: we blijven ons inzetten om mooie events te realiseren. Want fietsen, wandelen en e-bikes zijn nu populairder dan ooit. Natuurlijk kunnen die evenementen niet plaatsvinden zonder uw steun en vertrouwen. Zonder exposanten geen beurzen; wij hebben uw deelname nodig om weer een mooi event op poten te zetten!

Vragen? Mail ons via: 

 

FWB logo 200px

De Fiets en Wandelbeurzen markeren het begin van een nieuw wandel- en fietsseizoen in Nederland en België. Meer dan 850 exposanten uit de toerisme-, outdoor- en fietsindustrie nemen deel. Ze komen in contact met ongeveer 45.000 enthousiaste actieve recreatieve wandelaars en fietsers.


 

E-bike Challenge logo 200px

Uitdagende indoor fietsparcoursen, een keur aan e-bikes, speedpedelecs en e-mountainbikes, en alle gelegenheid om die te presenteren. Dát is E-bike Challenge, het enige grootschalige e-bike-testevent in Vlaanderen en Minneapolis, Verenigde Staten. Een evenement voor iedereen die zich oriënteert op de aankoop van een elektrische fiets.

logo E-bike Xperience

Hét event in Nederland voor het testen van elektrische fietsen. De grote fietsparcoursen in Jaarbeurs Utrecht bieden daar alle gelegenheid toe. Tientallen merken presenteren er hun nieuwste modellen!

beeld e-bike xperience

IBTC logo

De International Bicycling Tourism Conference (IBTC) is onze jaarlijkse conferentie voor professionals op het gebied van fietstoerisme. Het programma is gericht op de uitwisseling van kennis, ideeën en ervaringen om deze vorm van duurzaam toerisme verder te ontwikkelen.

IBTC, het event voor fietstoerismeprofessionals

logo Hicle Holidays

Een initiatief van Hicle; een site met het actuele vakantie-aanbod voor de fietser en wandelaar. Duurzame vormen van recreatie staan volop in de schijnwerpers!

Hicle Holidays