fietstoerisme conferentie logo ibtc

The International Bicycle Tourism Conference

Save the date IBTC 2021

De IBTC beleefde op 27 en 28 januari 2021 opnieuw een succesvolle editie. Alle 150 beschikbare 'virtuele' stoelen waren bezet tijdens dit event, dat dit keer enkel online was te volgen. 

De IBTC vond plaats in de aanloop naar de 17e Fiets en Wandelbeurs, die voor 7 en 8 mei 2021 (nieuwe data!) op het programma stond. Uiteindelijk kon dit event niet doorgaan vanwege corona. 

Boost door corona-crisis

Meer dan ooit was er aandacht voor de fiets. De corona-crisis heeft het fietsgebruik in Europa een boost gegeven. Consumenten ontdekken de tweewieler als een duurzaam en relatief veilig vervoermiddel. Overheden leggen in versneld tempo fietspaden aan in de steden. Gaat het fietstoerisme hiervan profiteren? En zet deze ontwikkeling door, of vallen we terug in de oude patronen?

Route zoekt fietsers...

Veel aandacht was er ook voor het vermarkten van fietsroutes. Een mooie route trekt niet automatisch  fietsers aan, daar is een doordacht marketingplan voor nodig. Welke middelen kun je hiervoor inzetten? Hoe verleid je de fietstoerist? En heeft het zin om bijvoorbeeld influencers op de fiets te zetten?

Bekijk het presentaties van deze editie.

Organisatie

Die was in handen van de fiets- en wandelspecialisten van Hicle Events, zie ook www.hicle.com.