Ondanks de corona-dreiging kwamen veel bezoekers naar de drie events in Jaarbeurs

Drie events trekken gezamenlijk ruim 41.000 bezoekers

Ruim 41.000 sportieve en recreatieve liefhebbers hebben in 2020 de combinatie van Fiets en Wandelbeurs, E-bike Xperience en Bike MOTION Benelux bezocht. Drie dagen lang was in Jaarbeurs Utrecht een enorm aanbod te vinden op het gebied van (sportieve) fietsen, e-bikes, actieve vakanties en outdoorartikelen. Ondanks alle berichtgeving rond het coronavirus, was het een succesvolle start van het fiets- en wandelseizoen.

Theo Jorna, directeur van Hicle Events: "We zijn heel tevreden over de opkomst. Wel zagen we dat er meer ticketkopers thuis zijn gebleven dan gebruikelijk. De bezoekers gingen overigens heel relaxed om met de corona-kwestie." Sanne van Heteren, Brand Manager Bike MOTION Benelux en E-bike Xperience bij Jaarbeurs: "We kijken samen met de exposanten terug op drie geslaagde events, waar tienduizenden testritten werden gemaakt."

Themaland Duitsland

Duitsland was dit jaar themaland van de Fiets en Wandelbeurs. De natuurgebieden en de prachtige routes bij onze oosterburen stonden volop in de schijnwerpers. In het lezingprogramma was een aparte zaal gereserveerd voor Duitsland. Deze zat mudvol bij de lezing over fietsen langs de Duitse Donau door Robert van Weperen en ‘Fietsen langs Duitse rivieren naar Praag’ door Jan Oude Hengel en Eveline Bremmer.

160 presentaties

Ook veel andere lezingen waren populair; vaak waren er méér belangstellenden dan stoelen in de zaal. Wandelblogger Bregje Schipper bleek een echte publiekstrekker met haar relaas over de Camino Portugués. Tjerk Ridder kreeg de handen op elkaar met zijn theatervoorstelling Bonne Route! En Bert Sitters scoorde goed met ‘Fietsen in Frankrijk’, evenals Jessica de Korte, die onder meer het fietsen in Oostenrijk en Denemarken (Oostzeeroute) belichtte.

Veel activiteiten

Bezoekers konden terecht op maar liefst vijf informatiemarkten, waar meer dan tweehonderd vrijwilligers belangeloos advies gaven over routes en uitrusting. En kinderen konden zich uitleven tijdens hun tocht langs de Hicle Family Route, met actviteiten als mountainbiken, ringsteken op de fiets en Fiets-je-Schilderij.