Beursbezoekers

Topeditie voor Fiets en Wandelbeurs 2023

Na drie jaar afwezigheid beleefden de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge een topeditie in Flanders Expo in Gent. 15.266 tickets werden bij de ingang gescand, waarmee het bezoekersaantal terug op het niveau is van vóór corona.

Drukke gangpaden, goede bezochte lezingzalen, exposanten die al na één dag door hun brochures heen waren en geen tijd hadden om te eten vanwege de vele vragen die op hen werden afgevuurd. De conclusie na twee beursdagen was dat Fiets en Wandelbeurs en E-bike Challenge weer helemaal terug zijn. Het viel exposanten op dat er relatief veel nieuwkomers naar hun stand kwamen; mensen die nog niet eerder op fiets- en wandelvakantie waren geweest. Een aanwijzing dat de events ook een nieuw publiek aantrekken dat het fietsen en wandelen nog maar recent heeft ontdekt.

Ook de outdoorstands werden goed bezocht

Duitsland Themaland

Duitsland stond volop in de schijnwerpers als themaland van de Fiets en Wandelbeurs. Met behulp van grote schermen presenteerde het land zich aan het publiek, dat onder meer virtueel over de mooiste natuurgebieden van onze oosterburen kon vliegen. Vooral op de eerste dag werd de Duitsland-stand bestormd door enthousiaste fietsers en wandelaars die op zoek waren naar informatie. Duitsland had ook een aparte zaal met lezingen, die goed werden bezocht.

Bakfietsen op het fietsparcours

Testrijden op het grote parcours

Een deel van Hal 1 van Flanders Expo was gereserveerd voor het grote fiets-/e-bikeparcours van E-bike Challenge. Een unieke setting voor indoor fietsevents in België; nergens anders in het land kom je dit tegen. Bezoekers konden daar naar hartenlust de nieuwste e-bikes, speedpedelecs en fietsreisbolides uitproberen van tientallen merken. Ze maakten vele duizenden testritten en hadden alle ruimte om de e-bikes en speedpedelecs met elkaar te vergelijken.

Jonathan Van Nieulande in de workshopruimte van Grote Routepaden/KBF

Populaire lezingen

Ook bij veel andere lezingen was de zaal volzet. Onder meer de presentaties van Reen Simoen van RouteYou, fietsen in Duitsland door Ronny Van Hee, fietsen in Wallonië door Kristien Hansebout, het Olavspad door Gea van Veen, fietsen van Alaska naar Patagonië door Jonathan Van Nieuland en long distance hiking trails in de UK door Tom Langmans trokken veel publiek.

Video-impressie

Foto-impressie

Klik op een van onderstaande foto's voor de presentatie.