fietsparcours e-bike challenge

Topeditie voor E-bike Challenge 2023

Na drie jaar afwezigheid beleefden de E-bike Challenge en Fiets en Wandelbeurs een topeditie in Flanders Expo in Gent. 15.266 tickets werden bij de ingang gescand, waarmee het bezoekersaantal terug op het niveau is van vóór corona.

Drukke gangpaden, goede bezochte lezingzalen, exposanten die al na één dag door hun brochures heen waren en geen tijd hadden om te eten vanwege de vele vragen die op hen werden afgevuurd. De conclusie na twee beursdagen was dat E-bike Challenge en Fiets en Wandelbeurs weer helemaal terug zijn. Het viel exposanten op dat er relatief veel nieuwkomers naar hun stand kwamen; mensen die nog niet eerder op fiets- en wandelvakantie waren geweest of nog niet in het bezit zijn van een e-bike. Een aanwijzing dat de events ook een nieuw publiek aantrekken dat het fietsen en wandelen en de vele voordelen van een e-bike nog maar recent heeft ontdekt.

Testrijden op het grote parcours

Een deel van Hal 1 van Flanders Expo was gereserveerd voor het grote fiets-/e-bikeparcours van E-bike Challenge. Een unieke setting voor indoor fietsevents in België; nergens anders in het land kom je dit tegen. Bezoekers konden daar naar hartenlust de nieuwste e-bikes, speedpedelecs en fietsreisbolides uitproberen van de aanwezige merken. Ze maakten vele duizenden testritten en hadden alle ruimte om de e-bikes en speedpedelecs met elkaar te vergelijken. Aan de zijkant van de hal was een speciale fast lane voor de speedpedelecers, waar ze veilig de topsnelheid van 45 km/u konden halen. 

Foto-impressie

Klik op een van onderstaande foto's voor de presentatie.