fietsparcours e-bike challenge

E-bike Challenge is terug in 2022 

De editie van 2021 kon niet doorgaan vanwege corona, maar de E-bike Challenge keert terug in 2022! Op zaterdag 19 en zondag 20 februari 2022 is Flanders Expo in Gent wederom het decor voor het grootste e-bike-testevent van België. 

In 2021 was het niet mogelijk een volwaardige beurs neer te zetten zoals we dat gewend zijn. Maar dat betekent niet dat we bij Hicle Events stil hebben gezeten. Als alternatief presenteerden we de ‘Fiets en Wandelbeurs Online Experience’; een 100% digitaal en interactief event waar ook e-bikemerken zich konden presenteren. 

Testen, testen, testen

Voor 2022 hanteren we de beproefde formule van de E-bike Challenge: testen, testen en nog eens testen in een fysieke beurshal! Opnieuw richten we een groot indoor parcours in waarop bezoekers alle gelegenheid krijgen de e-bikes en speedpedelecs aan de tand te voelen. Voor die laatste categorie komt er ook weer een aparte baan op het parcours, waar je op een veilige manier de topsnelheid van 45 km/u kunt halen. 

alle typen e-bikes zijn present op de Challenge

Vooruitzichten nieuwe editie

De vooruitzichten voor 2022 zijn gelukkig goed te noemen. Het lukt overheden steeds beter coronabesmettingen terug te dringen door middel van vaccinaties. Het is heel goed mogelijk dat er in februari 2022 al ‘gewone beurzen’ kunnen plaatsvinden, met geen of heel beperkte coronamaatregelen. Uiteraard zal het event voldoen aan alle noodzakelijke richtlijnen en veiligheidsvoorschriften. 

Wind in de rug

Verder heeft E-bike Challenge in 2022 de wind in de rug. Er is een enorme vraag onder consumenten naar elektrische fietsen. Het einde van die trend is nog niet in zicht. En de ‘Challenge’ is de enige locatie in België waar consumenten uitgebreid e-bikes kunnen testen op een groot indoor parcours. Het event biedt exposanten kortom volop kansen leads te verzamelen en hun nieuwste modellen onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. 

Combinatie met Fiets en Wandelbeurs

In 2022 vormt de Challenge weer een combinatie met de Fiets en Wandelbeurs. Beide vinden tegelijkertijd in Flanders Expo plaats en een ticket voor het ene event, geeft ook toegang tot het andere. In de afgelopen jaren is gebleken dat E-bike Challenge en Fiets en Wandelbeurs elkaar aanvullen en versterken. Fiets en Wandelbeurs-bezoekers nemen graag een kijkje bij ‘de buren’, en omgekeerd. Dit leidt tot een levendige uitwisseling van bezoekers en nieuwe doelgroepen aan uw stand.  

Graag verwelkomen we u in 2022 op de beursvloer!